Финансовото подпомагане ще осигури непрекъснатост на дейността на фермеритеПрез следващата седмица от

...
Финансовото подпомагане ще осигури непрекъснатост на дейността на фермеритеПрез следващата седмица от
Коментари Харесай

Родните земеделци могат да кандидатстват за финансова помощ заради войната в Украйна

Финансовото подкрепяне ще осигури непрекъснатост на активността на фермерите

През идната седмица от 14 до 18 ноември земеделските стопани могат да подават документи за подкрепяне по схемата за държавна помощ „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ за 2022 година, за това осведомят от Областната дирекция на Държавен фонд „ Земеделие “ в Русе. Според регионалния шеф Анатоли Станев сходна отплата ще обезпечи непрекъснатостта на активността на фермерите и ще бъде от изгода за тяхното развиване, съобщава .

Финансовото подкрепяне е ориентирано единствено към стопаните, които не са съумели да аплайват за помощта по време на първия банкет, който беше в интервала 1 – 16 септември тази година. Тогава бяха признати 37 042 заявки за подкрепяне, от които възможни са 35 754 за 350 715 889 лева Общият одобрен бюджет по схемата е в размер на 426 млн. лева

Документи се одобряват в общинските служби „ Земеделие “ по непрекъснат адрес на физическото лице (едноличния търговец) или по седалището на юридическото лице.

Максималният интензитет на помощта е до 62 000 евро (121 261 лева.) на дружество, чиято активност е в бранша на първичното произвеждане на селскостопански артикули.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР